Ik ben Ellen van Hierden. Ik breng mensen in verbinding met zichzelf en met anderen. Dit doe ik met hart en ziel door middel van coaching, lezingen en trainingen over wat voor mij de essentie is van communicatie: je helder, oprecht en liefdevol verbinden.

 

Al mijn leven lang boeit het me hoe onze gevoelens en gedachten invloed hebben op wat we zeggen en doen en op hoe we ons leven ervaren. Waarom loopt ons leven het ene moment zo als vanzelf en lijkt het of het andere keren zo tegenzit? In mijn werk als coach en counselor kan ik hier gericht mee aan de slag. 

 

Ik deed twee jaar Conservatorium en studeerde af in Fonetiek aan de Universiteit van Utrecht, maar ik miste nog het totale "Ja-gevoel" bij wat ik deed. Hoeveel ik ook van pianospelen houd en hoezeer ik ook geïnteresseerd ben in de fysieke en psychologische kant van taal en communicatie, ik wist pas echt waar mijn passie lag toen ik de opleiding tot coach, counselor en intervisor ging doen. Sindsdien houd ik me in mijn werk bezig met wat voor mij de essentie is van communicatie: door middel van woorden je helder, oprecht en liefdevol verbinden met jezelf en anderen.

 

Na de coachopleiding heb ik me verder verdiept in onder andere verbindende communicatie, intervisiebegeleiding, bedrijfstraining, creatief en therapeutisch schrijven, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling.

 

In mijn werk heb ik de weg afgelegd van wetenschappelijk medewerker en (muziek)docent naar communicatietrainer, tekstschrijver en coach. Sinds 2019 werk ik ook als coach voor Need2change, een organisatie die veranderingen in bedrijfs- en overheidsstructuren begeleidt.