Lezingen

Prikkelende en praktische lezingen over hoe we in alledaagse situaties in verbinding kunnen blijven met onszelf en met anderen.

 

Ons verbonden voelen met onszelf en anderen is een van de belangrijkste behoefte van de mens. Tegelijkertijd overkomt het ons allemaal dat we deze verbinding soms kwijtraken. Dat we soms vastlopen in het contact met onszelf en anderen. Dat we in conflict raken. Dat het ons niet lukt om onszelf en anderen echt te begrijpen. Wat gaat er op zulke momenten mis? En vooral: wat kunnen we doen om te voorkomen dat het misgaat of, als het al is misgegaan, om deze situaties weer op te lossen of te herstellen?

 

In de lezingen over verbinding vertel ik op welke manier ons gedrag, onze gevoelens en gedachten en onze verlangens met elkaar samenhangen. Ik laat zien hoe ze bepaalde probleemsituaties kunnen veroorzaken en versterken, maar juist ook hoe je jouw gevoelens, gedachten en verlangens gebruikt om probleemsituaties te voorkomen of op te lossen. 

 

Verbindende communicatie (het op een verbindende manier duidelijk maken van en luisteren naar de boodschap) speelt een rol in zowel werksituaties als privésituaties. Naast de introductie-lezing "Wat is verbindende communicatie" kan daarom, afhankelijk van de context waarin de lezingen worden gegeven, gekozen worden uit één of meer van onderstaande bijeenkomsten:


1. Introductie: In verbinding
2. Verbindende communicatie met jezelf
3. Verbindende communicatie met anderen
4. Verbindend communiceren met jonge en oudere kinderen
5. Verbindende communicatie op het werk

 

Het zijn allemaal actieve en enerverende lezingen, waarin veel ruimte is voor inbreng van de groep, met als doel:

  • te laten zien hoe we op een eenvoudige en plezierige manier het beste kunnen halen uit het communiceren met elkaar en onszelf
  • te laten ervaren hoe we lastige situaties luchtiger kunnen maken.

 

Datum, groepsgrootte en prijs in overleg, afgestemd op locatie en situatie.

 

Voor meer informatie over lezingen, klik dan hier. Voor meer informatie over mij, klik hier.