Mijn ouders zouden over mij zeggen dat ik eigenwijs ben en dat altijd al ben geweest. Ik kan volmondig beamen dat ik het hiermee eens ben. Ik leef mijn leven op mijn eigen wijze, maar dat is vroeger toch wel anders geweest. Als kind kreeg ik het letterlijk (hyperventilatie) en figuurlijk (depressief) benauwd van alles wat er van mij verwacht werd, van wat ik hoorde te doen. Ik snapte niet waarom ik niet zélf mocht bepalen wat ik wilde, waarom niemand aan mij vroeg wat ik dacht, wat ik voelde en wat ik wilde. Ik voelde me niet gezien, niet gehoord en niet begrepen en ik was bang voor de grote boze buitenwereld.

 

Inmiddels kan ik mijn jeugd met liefde in perspectief zien. Ik weet ook dat ik, juist door alles wat ik meemaakte, extra voelsprieten heb ontwikkeld waarmee ik altijd aftast of dat wat iemand doet en zegt ook echt klopt met wat hij voelt en wil. Vanaf dat ik oud genoeg was om zelf keuzes te maken, ben ik gaan zoeken wie ik ben, wat ik wil en wat bij mij past. Het is een kronkelige weg geworden, die mij naar heel veel mooie plekken heeft gebracht, maar die niet altijd even makkelijk was. Ik ben gestruikeld en weer opgestaan, sommige kilometers legde ik fluitend af, andere momenten wist ik niet meer hoe ik verder moest, en soms twijfelde ik, of ik niet net als zoveel mensen om me heen, veel langer op dezelfde plek moest blijven. Maar ik ken mezelf inmiddels: het is voor mij wezenlijk belangrijk om te doen wat bij mij past en wat goed voelt voor mij. Ik wil mijn eigen wijsheid volgen. Het is wie ik ben en het is wat ik uitdraag naar anderen. 

 

Ik heb zelf de pijnlijke en langdurige gevolgen ervaren van misverstanden waarover niet meer werd gesproken. Ik heb hierin echt iemand gemist die gesprekken die gestopt zijn, weer in beweging brengt. Zo iemand wil ik mede hierom voor mijn klanten zijn. Iemand die laat zien hoe je, vanuit liefde, respect en waardering voor jezelf en de ander, eerlijk en zonder oordeel kunt spreken over onderwerpen die belangrijk zijn. Dat is echt mijn passie.

 

Ik ben er trots op wanneer ik mijn cliënten hoor zeggen dat ze zich bij mij 100% veilig, geaccepteerd en gewaardeerd voelen. Ik word er ook blij van dat ze zeggen dat ze mijn openheid en eerlijkheid zo waarderen. Ik houd erg van helderheid. Het zit in mijn aard om de dingen niet ingewikkelder en niet zwaarder te maken dan nodig is. Ik heb het zelf namelijk lange tijd veel te moeilijk gehad omdat ik dacht dat ik moest beantwoorden aan een bepaald beeld van mijzelf en mijn leven. Toen ik die verwachtingen kon laten bij degenen van wie ze waren en het me lukte om vanuit mezelf, mezelf te blijven, werd mijn leven steeds makkelijker en lichter en ik steeds gelukkiger.

 

En ik zie dat dit niet alleen voor mij zo werkt, maar echt voor iedereen. Alleen moet je, om eerlijk te durven kijken naar je leven en jezelf, soms voor je gevoel een drempel over, en soms ook wel vaker dan één keer. Ik weet hoe dat is. En juist daarom kan ik je zeggen: het is meer dan de moeite waard! Volg jouw eigen weg, doe wat bij jou past, want er is niemand anders die jou zo goed kent als jijzelf. Vind je eigen kracht en leef een leven dat van jou is en van niemand anders!

Wil je me nog wat beter leren kennen?

 

Ik lees wekelijks nieuwe boeken over verschillende therapeutische inzichten en methoden, omdat ik eindeloos nieuwsgierig ben naar de psychische en emotionele kanten van de mens. Elk gelezen boek nodigt mij uit tot het lezen van weer andere boeken.

 

Ik reflecteer, analyseer en leer door regelmatig te schrijven in schriften die voor niemand anders bedoeld zijn dan voor mezelf. Daarnaast probeer ik mezelf en andere mensen te begrijpen door hierover te schrijven in openbare blogs en gedichten.

Ik speel al vanaf mijn 7e piano en ik vind het nog steeds leuk om pianoles te krijgen en nieuwe stukken te leren. Maar spelen voor anderen blijft een grote uitdaging...

Ik kom graag tot mezelf tijdens hardlopen. Het buiten zijn en het gefocust blijven op mijn looptechniek zijn voor mij meditatieve, ontspannen bezigheden.

Ik hou  erg van koken en (meestal) gezond eten. Ik word erg blij als ik anderen en mezelf zie genieten van lekker eten en samen zijn.

Ik ben ook dol op koffie drinken en wandelen met vriendinnen en fijne gesprekken voeren.

Voor rust, soepelheid en het trainen van mijn geest doe ik yoga.

 

En voor de ultieme ontspanning knuffel ik natuurlijk onze poes.